23 ℃

Erik (35) walgt van linkse beïnvloeding bij Europese verkiezingen: “Niet toevallig dat potloodje rood is”

Erik (35) walgt van linkse beïnvloeding bij Europese verkiezingen: “Niet toevallig dat potloodje rood is”
Foto: Dutchmen Photography / Peerayot / Chris Tefme / Shutterstock.com

HEERHUGOWAARD - Volgens Erik Blammers (35) uit Heerhugowaard zijn de Europese verkiezingen niet eerlijk en objectief verlopen. Erik is er namelijk van overtuigd dat linkse partijen en groeperingen op subtiele wijze hun stempel proberen te drukken op de verkiezingsuitslag.

Naar eigen zeggen is Erik geen complotdenker, maar een ‘wakkere kiezer’. Hij wil de Nederlandse bevolking gewoon graag waarschuwen door het eerlijke verhaal te vertellen. “Alle linkse politici komen wekelijks in het geheim samen in een antikraakpand in Zutphen waar zij onder het genot van kattenurine en babyvlees praten over het vergroten van de linkse macht in Europa. Tot zover nog niks nieuws onder de zon”, begint Erik. “Het wordt echter interessant als je weet op wat voor subtiele manieren ze die macht proberen uit te breiden. Want geloof me: die sluwe, linkse vossen doen er alles aan om ons links te laten stemmen.”

Volgens Erik begon het al toen hij van huis vertrok om te gaan stemmen: “In welke richting moest ik lopen om bij het stemlokaal te komen? Precies, links! Meteen al hè. Dan denk ik: linkse honden, ik heb jullie door.”

"Het kan toch geen toeval zijn dat zo'n stempotloodje een socialistisch, vies kleurtje heeft?"
Erik Blammers, wakkere kiezer

Ook in het stemlokaal zelf voelde Erik dat hij subtiel een politieke richting werd ingestuurd: “Van de drie vrijwilligers die achter de lange tafel zaten, vroeg alleen de linkerpersoon mij om mijn stempas en paspoort. Op zo’n moment laat je je wel erg in de kaarten kijken hoor.”

Het toppunt van linkse beïnvloeding bemerkte Erik toen hij eenmaal in het stemhokje stond: “Het kan toch geen toeval zijn dat zo’n stempotloodje een socialistisch, vies kleurtje heeft? Bah bah. En als ik mij dan vervolgens over deze walging heen zet en de kandidatenlijst openvouw, is GroenLinks-PvdA de eerst partij die op de lijst vermeld staat. Natuurlijk, het zal eens niet! En dan moet ik zeker geloven dat hun lijsttrekker echt Bas heet? Schei nou toch uit. Dat is een acroniem voor Ben Altijd Solidair. Nederland, trap er niet in!”

 
Deel dit artikel: