19 ℃

Erik (38) rondt cursus Wim Hof Methode succesvol af: “Ik heb nu ook een onverzorgde baard”

Erik (38) rondt cursus Wim Hof Methode succesvol af: “Ik heb nu ook een onverzorgde baard”
Foto: Olga Berlet / Shutterstock.com

VLISSINGEN - Zaterdag nam Erik van Laanheuvel (38) uit Vlissingen deel aan een cursus van Wim Hof waarin geleerd werd hoe door een juiste ademhaling en meditatie een ijsbad kan worden getrotseerd. Erik kijkt met tevredenheid terug op het cursusweekend en voelt zich nu helemaal als ‘The Iceman’, vooral qua uiterlijk.

“Ik ben erg trots op mezelf”, laat Erik weten. “De Wim Hof Methode heeft mijn wilskracht in korte tijd enorm versterkt. Voorheen schoor ik mij iedere ochtend, maar dankzij Wim Hof heb ik geleerd dat dit dwangmatige gedrag van mij achterwege gelaten mag worden. Een baard mag er zijn, een baard mag groeien. De cursus heeft echt resultaat gehad, want zoals je ziet heb ik nu net als Wim Hof een onverzorgde baard.”

Erik vertelt dat hij tijdens de cursus vooral observerend geleerd heeft: “Naar mijn idee waren veel cursisten vooral met zichzelf bezig. Ze wilden het mannetje zijn door in een ijsbad te stappen, waardoor ze geen oog meer hadden voor wat de leermeester op dat moment niet aan het doen was, namelijk zichzelf scheren. Als je niet ontvankelijk bent voor zo’n cruciale observatie, voor zo’n wijze les, dan kun je beter niet aan zo’n cursus deelnemen. Dat is dan hartstikke zonde van het geld.”

 
Deel dit artikel: