Erik (33) emigreert naar Spanje als spreidingswet wordt aangenomen

Erik (33) emigreert naar Spanje als spreidingswet wordt aangenomen
Foto: Dotshock / Shutterstock.com

SLIEDRECHT - Volgende week stemt de Eerste Kamer over de spreidingswet, waarin staat dat asielzoekers in ons land eerlijker over het land verdeeld moeten worden. Erik Grootdijk (33) uit Sliedrecht vindt het maar niks dat mensen zonder Nederlands paspoort mogelijk bij hem in de buurt komen wonen. Daarom zal Erik asiel aanvragen in Spanje als de spreidingswet wordt aangenomen. 

De gemeenteraad van Sliedrecht heeft eerder in het asieldebat laten weten dat zij zeker vijf asielzoekers zouden kunnen opvangen. Erik vreest dat hun eventuele komst zal leiden tot hardnekkige overlast en criminaliteit: “Zou jij nog met een gerust hart naar de supermarkt gaan als je weet dat daar vijf asielzoekers kunnen rondlopen? Zou jij ’s nachts nog een oog dichtdoen als je weet dat vijf asielzoekers in een straal van drie kilometer rondom je huis ook aan het slapen zijn? Precies. De veiligheid en leefbaarheid van de regio zouden ernstig in gevaar komen.”

Omdat Erik niet omringd wil worden door een mensenmassa die een andere taal spreekt dan hij, is hij vastberaden om Nederland te ontvluchten mocht de spreidingswet worden ingevoerd: “Als de wet wordt aangenomen, vertrek ik diezelfde dag nog naar Spanje. Voorgoed. Ik moet er namelijk niet aan denken dat ik de rest van mijn leven op een plek woon waar ook buitenlanders welkom zijn.”

 
Deel dit artikel: