17 ℃

Erica zit in een rolstoel en wil 100.000 euro hebben

Door een noodlottig ongeval brak de 37-jarige Erica Hoefslag haar been. Nu zit ze in een rolstoel. Maar Erica is een doorzetter. Direct na het ongeluk startte ze een inzamelingsactie. Haar doel: honderdduizend euro.

als-je-een-hart-hebt-geef-je-mij-geld“Het is een gecompliceerde breuk”, vertelt Erica, terwijl ze naar haar been wijst. “De artsen verwachten dat ik nog minstens drie weken niet kan lopen. “Uiteindelijk komt alles wel weer goed, maar vervelend is het zeker. En dat allemaal door dat stomme keukentrapje.”

Via internet startte Erica meteen een inzamelingsactie. “De reacties zijn echt hartverwarmend. Zoveel vrienden die spontaan geld geven. Eén man gaf zelfs honderd euro! Zijn zoon is verlamd en moet zijn hele leven in een rolstoel doorbrengen. Hij weet dus precies wat ik meemaak.”

Door aandacht in de media hoopt Erica uiteindelijk honderdduizend euro op te halen. “Mijn been geneest echt niet sneller door al dat geld, maar het maakt de pijn wel draaglijker”, zegt Erica. “Helaas zijn er ook mensen die geen geld geven. Dat is zó harteloos. Je ziet toch dat ik in een rolstoel zit?”

Wat Erica met het geld gaat doen, weet ze nog niet. “Sowieso wil ik er lekker van op vakantie.”

 
Deel dit artikel: