Eric (42) is altijd all inclusive op vakantie omdat hij in Nederland de boodschappen niet meer kan betalen

Eric (42) is altijd all inclusive op vakantie omdat hij in Nederland de boodschappen niet meer kan betalen
Foto: Ajr Photo / Motortion Films / Shutterstock.com

Door de torenhoge inflatie hebben steeds meer Nederlanders moeite om rond te komen. Vooral voedsel en energie werden in de afgelopen maanden onbetaalbaar. Eric Oldebroek (42) uit Twello verblijft noodgedwongen al vier maanden in een all inclusive resort in Griekenland.

Verveeld nipt Eric aan zijn zoveelste cocktail. Wat een leuke vakantie had moeten zijn, is inmiddels verworden tot een permanent verblijf in een resort op Rhodos. “Terugkeren naar Nederland is op dit moment helaas geen optie. Thuis moet ik zelf boodschappen doen en dat zit er financieel gewoon niet in”, vertelt hij.

Vanwege de hoge energiekosten zal Eric waarschijnlijk de hele winter in het resort moeten blijven: “Als ik komende winter in Nederland ben, zal ik toch mijn huis moeten verwarmen. En dat is met mijn inkomen niet meer te betalen. In dit resort zit ik voor tweehonderd euro per week, inclusief alles. Dat is een stuk goedkoper dan thuis wonen. Eigenlijk zou ik hier maar acht dagen verblijven, maar ik vrees dat ik hier nooit meer wegkom. Ik zal de rest van mijn leven moeten slijten in een all inclusive resort. Het is niet anders.”

 
Deel dit artikel: