19 ℃

Erdogan feliciteert Mark Rutte

De Turkse president Erdogan heeft zijn felicitaties overgebracht aan VVD-lijsttrekker Mark Rutte. De VVD behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen de meeste stemmen en blijft de grootste partij in ons land.

Foto: R4BIA.com – Public Domain

Erdogan feliciteerde Rutte en benadrukte de warme relatie tussen beide landen. “Turkije koestert al 400 jaar een intense vriendschap met de Nederlanders. Deze verkiezingsuitslag nodigt uit om de hechte band tussen onze landen verder te versterken”, liet Erdogan weten.

De Turkse president complimenteerde Mark Rutte met zijn prestaties in de afgelopen regeerperiode. “Niets dan lof voor het optreden van de Nederlandse premier in de afgelopen week”, verklaarde Erdogan. “Natuurlijk was er af en toe een verschil van mening, maar zelfs de beste vrienden hebben weleens ruzie.”

Erdogan doelde hiermee op zijn uitspraak van enkele dagen geleden, toen hij Nederland een “overblijfsel van de nazi’s” noemde. “Het is nu tijd om het naziverleden van de Nederlanders te vergeven en naar de toekomst te kijken”, zei Erdogan. “Nederland was heus niet het enige land dat fout was in de oorlog.”

 
Deel dit artikel: