16 ℃

Energiezuinig eten: rauwe kip met basilicum

Energiezuinig eten: rauwe kip met basilicum
Foto: Vlad Antonov / Tik Tanased / Shutterstock.com

Vanwege de hoge prijzen voor gas en elektriciteit is energie besparen weer helemaal hip. U doucht al korter en straks gaat de verwarming een graadje lager, maar ook in de keuken valt nog genoeg energie te besparen.

Culinair energiedeskundige Femme Nullaart verzamelde de beste recepten om energiezuinig te kunnen eten. Haar tip: rauwe kip met basilicum.

“U bent misschien gewend om een kip gaar te serveren, maar waarom eigenlijk? Om goed gaar te worden, moet een kip al gauw een uur in de oven. Dat is met de huidige energieprijzen onbetaalbaar. Een rauwe kip bevat evenveel smaak en proteïnen, maar is veel goedkoper én sneller te bereiden. Zo bespaar je niet alleen energie, maar ook tijd”, legt ze uit.

“Zelf houd ik enorm van rauwe kip met de kruidige, frisse smaak van basilicum”, vertelt Femme. “Leg de rauwe kip op een groot bord en garneer het gerecht met enkele blaadjes verse basilicum. Klaar! Je hebt zojuist 3 kilowattuur bespaard en je kunt meteen aan tafel. Energie besparen hoeft niet moeilijk te zijn, als je maar echt wil.”

 
Deel dit artikel: