23 ℃

Energieprijs sterk gedaald: Nederlander kan weer wekelijks douchen

Energieprijs sterk gedaald: Nederlander kan weer wekelijks douchen
Foto: Viacheslav Nikolaenko / Shutterstock.com

De prijs van energie is sterk gedaald, waardoor de wekelijkse douchebeurt voor de meeste Nederlanders weer betaalbaar wordt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Het CBS kwam vrijdagochtend met de nieuwste inflatiecijfers. Daaruit blijkt dat vooral energie fors in prijs is gedaald. Energie was in maart maar liefst 28,2 procent goedkoper dan een jaar eerder. Voor huishoudens is dat goed nieuws. Ook Wouter de Giekert (33) uit Strielwouden heeft uitgerekend dat een douchebeurt weer binnen zijn budget valt.

“Vanwege de hoge energieprijs moest ik het aantal douchebeurten in het afgelopen jaar terugbrengen naar één per maand. Nu de gasprijs is gedaald, kan ik mijn oude schema weer oppakken. Dat betekent dat er vanaf zondag weer wekelijks gedoucht kan worden”, aldus De Giekert.

Volgens De Giekert staat de douchebeurt van komende zondag vooral in het teken van achterstallig onderhoud: “De eerste keer zal er flink gewassen moeten worden om de persoonlijke hygiëne weer op peil te krijgen. Vooral achter de voorhuid is het momenteel een zooitje.”

 
Deel dit artikel: