16 ℃

Energiebedrijven waarschuwen: “Vrouwen zetten stiekem de verwarming aan”

Energiebedrijven waarschuwen: “Vrouwen zetten stiekem de verwarming aan”
Foto: Robert Petrovic / Shutterstock.com

Hoewel het pas half oktober is, zetten vrouwen nu al stiekem de verwarming aan. Dat blijkt uit cijfers van de gezamenlijke energiebedrijven. 

In de afgelopen weken was het relatief warm voor de tijd van het jaar, maar inmiddels is het weer omgeslagen. De herfst zet nu flink door en buiten is het een stuk kouder. Het is een ongeschreven regel dat de verwarming niet vóór eind november aan gaat, maar daar lijken niet alle vrouwen zich meer aan te houden. Energiebedrijven zien nu al een toename in het gasverbruik, waaruit blijkt dat er kennelijk toch vrouwen aan de verwarming zitten.

Anton van Vessem (42) uit Rotterdam merkte zondagochtend dat er iets niet klopte. “Toen ik thuiskwam na het sporten, leek de huiskamer wel een sauna. Het was er minstens 16 graden. Al snel bleek dat mijn vrouw met haar poten aan de verwarming had gezeten. Dat is niet wat we hadden afgesproken.”

Energiedeskundige Jan Opdenhei waarschuwt voor de gevolgen: “Als uw vrouw stiekem de verwarming aanzet, kunt u later worden geconfronteerd met een forse energierekening. Gelukkig zijn er slimme thermostaten verkrijgbaar die u met uw smartphone op afstand kunt controleren. Zo kunt u in de gaten houden of uw vrouw zich aan de afspraken houdt, ook als u zelf niet thuis bent.”

 
Deel dit artikel: