13 ℃

Energiebedrijven starten met campagne ‘Warm & Arm’

Energiebedrijven starten met campagne ‘Warm & Arm’
Foto: Dutchmen Photography / fotorauschen / Shutterstock.com

Vandaag is het startsein gegeven voor de campagne ‘Warm & Arm’, waarmee energiebedrijven huishoudens willen aanmoedigen om komende winter niet te besparen op hun energieverbruik.

Vanwege de hoog opgelopen gasprijs zijn veel huishoudens van plan om de verwarming een graadje lager te zetten. Hierdoor dreigen de energiebedrijven omzet mis te lopen. De campagne ‘Warm & Arm’ moet Nederlanders aansporen om meer geld vrij te maken voor een behaaglijke kamertemperatuur en de verwarming lekker te laten stoken.

“Wij vinden het belangrijk dat onze klanten niet in de kou zitten”, zegt woordvoerder Nol Hullekes namens de deelnemende energiebedrijven. “De hoge energieprijzen zorgen er misschien voor dat mensen in een armoedesituatie belanden, maar armoede is minder erg als het lekker warm is in huis. Bovendien heb je in een behaaglijk huis minder voedsel nodig om je lichaam warm te houden. Dus daar bespaar je weer op. De keuze is uiteindelijk aan de consument, maar warm en arm is helemaal zo slecht nog niet.”

 
Deel dit artikel: