Energie besparen? Zo tap je stroom af bij de buren

Energie besparen? Zo tap je stroom af bij de buren
Foto: Tminaz / Shutterstock.com

Naast gas is ook elektriciteit momenteel peperduur. De prijs van elektriciteit is in de afgelopen maanden maar liefst vijf keer zo hoog geworden. Met zulke hoge tarieven kan het lonend zijn om stroom af te tappen bij de buren. Elektricien Dave Koepoort geeft advies.

“Om stroom af te tappen bij de buren, heb je een flink verlengsnoer nodig. Een haspel met verlengkabel kost enkele tientjes. Laat je daardoor niet tegenhouden, want die investering verdien je snel terug”, zegt Koepoort.

“Mensen die stroom willen aftappen bij de buren denken soms dat ze moeten gaan rommelen in de meterkast. Gelukkig is dat een misverstand. Het huis van je buren beschikt waarschijnlijk over een buitenstopcontact, dat normaliter wordt gebruikt voor de tuinverlichting. Jouw verlengkabel kun je eenvoudig tussen de struiken naar de tuin van de buren leiden. Als je de kabel een beetje ingraaft, zal deze niet opvallen.”

Je kunt nu gebruikmaken van de stroom van de buren. Op die manier ben je maandelijks al flink goedkoper uit. Sluit je op de verlengkabel een elektrische kachel aan, dan bespaar je ook op de verwarmingskosten.

“Na een tijdje kunnen je buren gaan klagen over de absurde stroomrekening. Het is belangrijk dat je dan je gezicht in de plooi houdt. Knik bevestigend en zeg dat jij ook zo schrok van de energierekening. Geef Rusland de schuld. Laat je buurman krantenartikelen over de energieprijzen zien en zeg dat iedereen last heeft van de hoge stroomprijzen. Behalve jij natuurlijk, maar dat zeg je niet.”

 
Deel dit artikel: