13 ℃

Emilia Romagna (74) verdient zelf geen cent aan Grand Prix

Emilia Romagna (74) verdient zelf geen cent aan Grand Prix
Foto: Yanik88 / Shutterstock.com

IMOLA - “Ik ben niet iemand die snel de publiciteit zoekt, maar ik vind dat racefans nu mijn kant van het verhaal moeten horen”, vertelt de 74-jarige Emilia Romagna.

Op het circuit van Imola wordt komend weekend de Grand Prix van Emilia Romagna verreden. Kampioenen als Lewis Hamilton en Max Verstappen verdienden er duizenden euro’s aan, maar Emilia Romagna zelf kreeg niets. De organisatie heeft zelfs nooit toestemming gevraagd voor het gebruik van haar naam.

“Nee, ik heb helemaal niets met autoracen”, vertelt ze. “Ik schrok heel erg toen ‘mijn’ Grand Prix in 2020 voor het eerst plaatsvond. De Grand Prix van Emilia Romagna? Hoezo? Waarom heet het niet gewoon de Grand Prix van Italië, of de Grand Prix van Imola? Wat heb ik ermee te maken?”

"Ik vrees dat ze het op mij gemunt hebben. En dat maakt me bang."
Emilia Romagna

Emilia heeft meerdere keren bij de organisatie van de Formule 1 gevraagd om een verklaring, maar die kreeg ze tot nu toe niet. “Ik heb geen idee waarom ze uitgerekend mijn naam hebben uitgekozen. Ik heb daar nooit om gevraagd. Misschien is het gewoon toeval, maar ik vrees dat ze het op mij gemunt hebben. En dat maakt me bang. Nu gaat het om een onschuldige Grand Prix, maar wat is het volgende waar mijn naam aan komt te hangen?”

 
Deel dit artikel: