23 ℃

Emancipatie in de keuken: steeds meer mannen warmen zelf hun eten op

Emancipatie in de keuken: steeds meer mannen warmen zelf hun eten op
Foto: Andrey Popov / Shutterstock.com

WIJDENBOSCH - De tijd dat de keuken alleen het domein van de vrouw was, lijkt voorgoed voorbij. In de keuken is een ware emancipatiegolf gaande. Steeds meer mannen weten de weg naar de magnetron te vinden.

Ook voor de 31-jarige Robert Schoentjes uit Wijdenbosch kent de magnetron inmiddels geen geheimen meer. “Vroeger kwam ik nooit in de keuken. Dat veranderde toen mijn vriendin een weekendje weg was en ik zelf mijn eten moest opwarmen. Toen heb ik de magnetron echt ontdekt”, vertelt hij. “Sindsdien is mijn culinaire repertoire flink uitgebreid. Soep uit de supermarkt, een kant-en-klare stamppot, je kunt het zo gek niet verzinnen of ik warm het op.”

Robert beperkt zich niet meer alleen tot de Hollandse keuken. “Er zijn zo veel gerechten die je kunt opwarmen. Ik experimenteer graag met verschillende smaken. De laatste tijd ben ik geïnteresseerd geraakt in Aziatische gerechten. Voor vanavond heb ik bijvoorbeeld een restje bami van gisteren.”

Robert hoopt dat meer mannen in de keuken aan de gang gaan: “Het lijkt misschien moeilijk, maar dat is het niet. En het kan ook heel ontspannend zijn. Na een dag hard werken duik ik soms minutenlang de keuken in om dingen op te warmen.”

 
Deel dit artikel: