23 ℃

Elvis Presley (85) is geruchten over zijn dood spuugzat

Foto: Aastock / Shutterstock.com

“Mensen verzinnen de gekste dingen. Er wordt zelfs gezegd dat ik dood ben. Kunt u zich voorstellen hoe het voelt om te lezen dat je dood bent?”

Elvis Presley (85) was hij misschien wel de populairste artiest ter wereld. Hij scoorde hits als ‘Jailhouse rock’, ‘Blue suede shoes’ en ‘Love me tender’. Tot hij zich in 1977 terugtrok uit de publiciteit. “Mijn lichaam was op, door al dat harde werken. Ik had bereikt wat ik wilde bereiken. Het was mooi geweest”, zegt hij daarover.

Aan zijn showbizzverleden wil Elvis liever niet meer worden herinnerd. Hij leeft nu een teruggetrokken bestaan op het idyllische eiland Norman’s Cay. Trots laat hij zijn groentetuintje zien. “Ik hou van tuinieren”, vertelt hij. “Deze spinazie is bijna klaar voor de oogst. Ik kweek alles zelf. Ik probeer helemaal zelfvoorzienend te leven. En ik geniet van de rust. Geen televisie-optredens meer, niet meer van zaal naar zaal, ver weg van de glitter en glamour. Héérlijk.”

Toch stoort Elvis zich weleens aan de geruchten die over hem de ronde doen. “Journalisten schrijven nog steeds de meest afschuwelijke dingen over me. Ik zou een overdosis pillen hebben genomen en een hartstilstand hebben gekregen. Je vraag je af waar ze die onzin vandaan halen”, zucht hij.

Elvis poseert nog even voor onze fotograaf en vraagt ons dan om te vertrekken. “Ik wil niet vervelend doen, maar ik heb vanmiddag nog een afspraak”, verontschuldigt hij zich. “Ik ga vissen met David Bowie.”

 
Deel dit artikel: