21 ℃

“Toch hou ik nog een klein beetje van mijn ouders”

Foto: Rustle / Shutterstock.com

Kun je van je ouders houden als je géén grote erfenis van ze krijgt? Het is moeilijk, maar het kan. Elsemieke Rijmeesters (39) weet dat er geen grote erfenis op haar wacht. Toch voelt ze ergens nog een piepklein beetje liefde voor haar ouders.

De meeste kinderen kijken reikhalzend uit naar de erfenis van hun ouders. Maar wat als er bijna niets is? “Mijn ouders hebben misschien nog een paar duizend euro, meer niet. Als ze straks dood zijn, moet ik dat delen met mijn broer. Eigenlijk blijft er dus bijna niets over”, zucht Elsemieke.

“Het grootste probleem is mijn vader”, vertelt ze. “Hij heeft zijn leven lang keihard gewerkt, maar het is hem nooit gelukt om rijk te worden. In mijn ogen ben je dan gewoon een loser. Dat neem ik hem wel kwalijk, ja. Mijn moeder was lui. Zij stopte al met werken toen ze kinderen kreeg.”

Hoewel er geen noemenswaardige erfenis ligt te wachten houdt Elsemieke nog een beetje van haar ouders. “Echte liefde zou ik het niet willen noemen. Dat is kapot. Na hun dood gaan ze me enorm teleurstellen hè. Het is niet niks als je door je ouders financieel aan je lot wordt overgelaten.”

 
Deel dit artikel: