19 ℃

Els (77) en Dirk (81) puzzelen voor een betere wereld

Foto: Red Moccasin / Shutterstock.com

“We puzzelen elke avond twee tot drie uur. Ik denk dat we samen in totaal al meer dan twintigduizend uur hebben gepuzzeld. Maar al die tijd is het dubbel en dwars waard”, vertelt Els van Helmsbeek uit Steenwijk. Samen met haar man Dirk puzzelt ze voor een betere wereld.

Dirk ging in 2004 met pensioen, Els volgde vier jaar later. “We hadden natuurlijk achter de geraniums kunnen gaan zitten, maar dat is aan ons niet besteed. Ook na ons pensioen wilden we ons actief voor de samenleving blijven inzetten. De zoektocht naar een stukje zingeving bracht ons uiteindelijk bij het puzzelen”, zegt Dirk.

Trots laat Els de puzzeltafel zien: “Vijfduizend stukjes die allemaal aan elkaar gezet moeten worden. Ja, een monsterklus. Maar als wij het niet doen, wie dan wel? Daarom heb ik tegen Dirk gezegd: kom op, de schouders eronder, Wij kunnen dit!”

Ondanks hun missie blijven Dirk en Els bescheiden: “Kijk, we puzzelen niet voor onszelf. Het feit dat de wereld straks een prachtige, in elkaar gezette puzzel heeft, daar doen we het voor. We zijn vooral dankbaar dat wij op deze leeftijd onze tijd nog nuttig kunnen besteden.”

 
Deel dit artikel: