17 ℃

Elon Musk (51) wederom rijker dan Eric Staalweger (38), maar verschil wordt kleiner

Elon Musk (51) wederom rijker dan Eric Staalweger (38), maar verschil wordt kleiner
Foto: Kathy Hutchins / Jax10289 / Shutterstock.com

Elon Musk is opnieuw de rijkste man ter wereld. De eigenaar van Tesla, Twitter en SpaceX heeft een vermogen van zo’n € 176 miljard, ruwweg 176 miljard meer dan de Nederlandse straatondernemer Eric Staalweger.

Door het zeer sterke herstel van het aandeel Tesla zag Musk zijn vermogen alleen al in de eerste maanden van dit jaar toenemen met 50 miljard dollar, omgerekend zo’n 47 miljard euro. Staalweger, daarentegen, zag tot nu toe geen mogelijkheid om te investeren in Tesla, waardoor hij niet van de oplopende aandelenkoers kon profiteren.

“In zakelijk opzicht heeft Musk een uitstekend jaar achter de rug, maar onderschat ook Staalweger niet”, zegt bedrijfseconoom Diederik Meerel. “Waar Staalweger door de coronacrisis in de afgelopen jaren nog te maken had met minder voorbijgangers en dus minder giften, zag hij de belangstelling van passanten recentelijk weer toenemen. Zo ontving Staalweger in januari nog een donatie van maar liefst € 6,50.”

“Musk zag zijn vermogen groeien van € 126 miljard naar € 176 miljard, een toename van ruim 40 procent. De vermogensstijging van Staalweger was echter nog indrukwekkender. Staalweger zag zijn cashvoorraad stijgen van € 5,- naar € 28,50, een groei van maar liefst 570 procent. Relatief gezien heeft Staalweger in de voorbije maanden dus een sterkere economische groei doorgemaakt dan Musk. Musk is vooralsnog de rijkste persoon op aarde, maar hij wordt duidelijk op de hielen gezeten door Staalweger.”

 
Deel dit artikel: