Elon Musk mag hersenimplantaten testen op mensen: “Kan niks foutgaan”

Elon Musk mag hersenimplantaten testen op mensen: “Kan niks foutgaan”
Foto: YT CC

Neuralink, een bedrijf van Elon Musk, mag hersenimplantaten gaan testen op menselijke proefpersonen. De topondernemer, die vorige maand zag hoe een raket van zijn bedrijf SpaceX vlak na de lancering met een enorme knal explodeerde, zegt dat er absoluut niets mis kan gaan.

Neuralink en Elon Musk willen gaan experimenteren met een implantaat dat via een operatie direct aan de hersenen wordt vastgemaakt. De bedoeling is dat het brein daarmee rechtstreeks kan communiceren met een computer. “Natuurlijk denken we eerst heel goed na voordat we dit soort experimenten uitvoeren”, aldus Musk, die tevens eigenaar is van SpaceX en vorige maand nog een rakettest met een gigantische explosie zag mislukken.

Musk, vooral bekend van de elektrische auto’s van Tesla die tijdens proeven met een zelfrijdend algoritme tot nu toe aan 33 mensen het leven kostten, noemt de experimenten met het hersenimplantaat ‘volkomen veilig’.

Elon Musk, die onlangs ook experimenteerde met Twitter en daardoor vrijwel alle adverteerders en cruciale medewerkers verloor, heeft er alle vertrouwen in dat de proef met hersenimplantaten een succes wordt: “Natuurlijk ga ik nooit over één nacht ijs. Voordat ik ergens mee ga experimenteren, zorg ik er eerst voor dat er absoluut niets kan misgaan. De proefpersonen, bij wie we binnenkort de schedel willen openzagen, weten dat ik een bepaalde reputatie heb om hoog te houden.”

 
Deel dit artikel: