16 ℃

Elles: “Mijn flat maakt me kapot”

Foto: Mita Images / Shutterstock.com

“Toen ik hier kwam heb ik uren gehuild. Dat gruwelijke gevoel dat je er niet zomaar uit kunt. Dat je altijd een trap nodig hebt. Dat maakt me radeloos”, zegt de 21-jarige Elles Molenaere. Sinds een half jaar woont ze in een flat.

Elles vertrok een half jaar geleden uit haar ouderlijk huis. Ze wilde op haarzelf wonen. Een droom die uitkomt, verwachtte ze. Maar de droom veranderde in een nachtmerrie. Elles belandde in een flat.

“Alleen al het idee dat je geen tuin hebt, dat is verschrikkelijk. Ik woon op de vierde verdieping. Ik kan dus nooit naar buiten zonder de trap te gebruiken. Kun je je voorstellen hoe dat voelt?”, snikt ze. “Mijn woonsituatie bestaat letterlijk uit drie kamers. Soms denk ik: was ik maar dood.”

Elles heeft inmiddels contact gezocht met de gemeente. “Als de gemeente niet heel snel een fatsoenlijk huis voor me regelt, denk ik dat ik er aan onderdoor ga”, zegt ze, terwijl ze haar tranen wegveegt. “Mijn flat maakt me kapot. Ik moet weg uit deze hel. Bij mijn ouders had ik een zwembad. Nu heb ik alleen een ligbad.”

 
Deel dit artikel: