16 ℃

Elke lantaarnpaal krijgt ingebouwde flitscamera

Nederland krijgt de primeur. Elke lantaarnpaal krijgt een ingebouwde flitscamera. Zo kan op alle wegen permanent de snelheid worden gecontroleerd. De pakkans voor hardrijders wordt daarmee 100%.

flitscamera-in-elke-lantaarnpaalDe nieuwste generatie flitscameraatjes is klein en kost slechts een fractie van de apparatuur die tot nu toe werd gebruikt. De camera’s kunnen worden ingebouwd in bestaande lantaarnpalen. Ze zijn vanaf de buitenkant niet te zien. Het kost circa 12 miljard om de flitsapparaatjes in alle 3,5 miljoen lantaarnpalen in te bouwen, maar dat bedrag wordt via de snelheidsboetes terugverdiend.

De piepkleine flitscamera’s zijn in de afgelopen maanden al getest op de A1, A2, A6, A10, A12, A16, A28 en de A59. Hardrijders ontvangen binnenkort een beschikking.

Verkeersdeskundige Gerard Oefermans is blij met de flitsapparaatjes. “Het mooie van deze camera’s is dat ze ook binnen de bebouwde kom kunnen worden gebruikt. Straks heeft elke lantaarnpaal een flitsapparaatje. Nederland verandert dan letterlijk in één grote trajectcontrole. Prachtig!”

 
Deel dit artikel: