12 ℃

Elektrische cavia minder snel kapot

Autobouwer Tesla werkt in het geheim aan een elektrische cavia, die de traditionele cavia’s op termijn moet vervangen. Elektrische cavia’s zijn zuiniger en minder belastend voor het milieu.

2 miljard subsidie voor Cavia Registratiepunt

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Tijdens een presentatie in Californië werd de elektrische cavia getoond aan de internationale pers. De specificaties zijn indrukwekkend: afhankelijk van het gebruik werkt het beestje maar liefst zes dagen met een volle accu en gaat vanzelf op standby als de eigenaar niet thuis is. De uitstoot is veel lager dan bij traditionele cavia’s. Daarnaast gaat de elektrische cavia minder snel kapot.

Eric Pauwneefs van gadgetsite Powerboys heeft de elektrische cavia getest. “De bediening is kinderlijk eenvoudig. Hoe harder je knijpt, hoe meer geluid hij maakt, net als elke andere cavia”, zegt Pauwneefs enthousiast. “Bovendien kan de elektrische cavia tegen een stootje. Zelfs na een val van de vijfde verdieping van ons gebouw startte hij gewoon weer op. Een traditionele cavia kregen we na die test niet meer aan de praat.”

Het instapmodel komt in het najaar op de markt en wordt geleverd inclusief beschermhoes.

 
Deel dit artikel: