Eigen wiet kweken populair bij jong en oud

De cannabisplantjes die klanten van Albert Heijn kunnen sparen, zijn een doorslaand succes. Tooske Ragas presenteert op tv een zoektocht naar de beste hobbykweker van Nederland en cannabisclubs hebben ellenlange wachtlijsten. Hobbykwekerijen zijn hot en niet alleen onder ouderen. Ook jongeren zoeken en vinden de rust tussen de cannabis.

moestuintje2Koning Winter brengt soms nog nachtvorst, maar Kees (78) heeft zijn wietplanten al in de grond staan. Rumoer in de kantine van de Haagse amateurtuindersvereniging Zonnestraal. Patricia (44) zegt: ,,Dat je dat dúrft, ongelooflijk.” Ze lijkt daarmee de gedachten van de andere hobbykwekers in de kas onder woorden te brengen.

Het stereotype beeld van de wietkweker moet worden bijgesteld. Ook jong en bejaard Nederland grijpt tegenwoordig naar de schoffel. Op de dag dat de EO onder leiding van Tooske een zoektocht begint naar de beste hobbykweker van Nederland en jong en oud in de weer is met het ompotten van de bakjes cannabis die bij Albert Heijn kunnen worden gespaard, geeft Kees zijn eigen verklaring van de populariteit van wiettuintjes: ,,Ik wil gewoon met rust worden gelaten en hier kan dat. Daarom ben ik er bijna elke dag. Bovendien kan ik zo mooi een centje bijverdienen”

 
Deel dit artikel: