23 ℃

Eiffeltoren dooft lichten voor Syrië

De verlichting van de Eiffeltoren gaat uit. Parijs wil daarmee de bewoners van de Syrische stad Aleppo steunen. In het door oorlog verscheurde Aleppo zitten nog duizenden inwoners vast. Ze moeten leven onder erbarmelijke omstandigheden.

Nederland-krijgt-levensgrote-kopie van-de-EiffeltorenAleppo is na hevige gevechten bijna helemaal in handen van het Syrische regeringsleger. Toch loopt de bevolking nog steeds gevaar. Er zijn berichten over executies, explosies en beschietingen. Om de getroffen burgers een hart onder de riem te steken, heeft Parijs besloten de verlichting van de Eiffeltoren te doven.

In Aleppo is dankbaar gereageerd op de steun uit Parijs. “Tienduizenden mensen zitten hier vast. Er is weinig voedsel en elke dag vallen slachtoffers”, laat Muhammar Ouhusa weten vanuit Aleppo.  “Diep van binnen vrezen we dat we de oorlog niet zullen overleven. Toch houden we hoop, want we weten dat Parijs de lichtjes voor ons heeft gedoofd.”

Honger en dorst zijn een steeds groter probleem in Aleppo. “De stad is al weken niet bevoorraad. Het eten is op”, zegt Ouhusa. “Maar steeds als ik honger heb, of als er weer een granaat inslaat, denk ik aan Parijs. Daar zijn de lichtjes van de Eiffeltoren uit. Speciaal voor ons. Dat helpt enorm.”

 
Deel dit artikel: