Arnold O. geen onbekende bij Belastingdienst

Egoïstische hufter trekt hypotheekrente af

Foto: Dean Drobot / Shutterstock.com

Er is ophef ontstaand rond de belastingaangifte van de 42-jarige Arnold O. In zijn belastingaangifte trok de man duizenden euro’s aan betaalde hypotheekrente af van zijn inkomsten en nu eist hij geld terug van de Belastingdienst.

Arnold O. is geen onbekende bij de Belastingdienst. Jaarlijks vult hij een aangifte inkomstenbelasting in en dit jaar was geen uitzondering. Door gebruik te maken van allerlei regels probeert hij zo min mogelijk belasting te betalen. Dit jaar vroeg hij zelfs een deel van zijn betaalde hypotheekrente terug in box 1.

Volgens belastingdeskundige Remco Voortman zijn er meer huizenbezitters die van de hypotheekrenteaftrek gebruikmaken. “Moreel verwerpelijk natuurlijk, maar wettelijk is dit helaas toegestaan. Hierdoor kunnen deze mensen niet worden aangepakt”, legt hij uit.

“Miljoenen mensen maken er een sport van om zo min mogelijk belasting te betalen, terwijl ze wél gebruikmaken van allerlei openbare voorzieningen”, zegt Voortman. “Dan denk ik: als je zo graag Nederlander wil zijn, betáál er dan ook voor. En dat mag best een keer iets extra’s zijn. Maar nee, dit soort figuren betaalt geen cent meer dan op de aanslag staat. Walgelijk.”

 
Deel dit artikel: