14 ℃
Herkenning

Efteling plaatst Noord-Hollandse boer in Fata Morgana: “Andere tijden”

Efteling plaatst Noord-Hollandse boer in Fata Morgana: “Andere tijden”
Foto: Martin Lewison / Wiki Commons CC BY-SA 2.0

Wie tijdens een dagje Efteling een bezoek brengt aan de attractie Fata Morgana, kan daar voortaan ook een Noord-Hollandse boer tegenkomen. Tot nu toe waren alleen Arabische poppen in de attractie te zien, maar daar komt dus verandering in.

In de attractie Fata Morgana varen bezoekers in een bootje door een wereld vol Arabische kooplieden, sultans, buikdanseressen en nu dus ook een Noord-Hollandse boer. “We vinden het belangrijk dat al onze gasten zich kunnen herkennen in de karakters van de Efteling”, vertelt een woordvoerder.

Tijdens een reguliere onderhoudsbeurt is een realistische pop van een typisch Noord-Hollandse melkveehouder in de Fata Morgana geplaatst, compleet met blauwe overall en oranje t-shirt. “In de jaren hiervoor heeft een Noord-Hollandse boer onbewust nooit een plek gekregen in het verhaal dat we willen vertellen. Dat waren dan ook andere tijden.”

Doet deze aanpassing geen afbreuk aan het thema van de attractie? De Efteling vindt van niet: “We willen dat iedereen zich onderdeel kan voelen van deze wereld. Niet alleen onze Arabische gasten, maar ook de gemiddelde Noord-Hollandse boer die thuis melkkoeien of een paar honderd varkens heeft.”

 
Deel dit artikel: