13 ℃

Efteling introduceert contactloze wensput

De Efteling komt binnenkort met een wereldwijde primeur: de contactloze wensput. Het attractiepark komt hiermee tegemoet aan de digitale betaalwensen van de consument.

Foto: Anotai Y / Shutterstock.com / Nieuwspaal

“Een munt in een put gooien? Nee, dat is toch echt niet meer van deze tijd”, vertelt een woordvoerder van het attractiepark. “Steeds meer bezoekers hebben geen contant geld op zak. Voor hen was het lastig om een wens te doen. Vooral werklozen en kinderen worden hiervan de dupe en dat is onwenselijk.”

Naast de put komt een digitaal PIN-apparaat te staan. Daarop kunnen bezoekers zelf een bedrag invoeren en met de bankpas contactloos betalen. Terwijl het bedrag direct van de rekening automatisch wordt afgeschreven, kan de bezoeker de wens in gedachten nemen.

Hoe groot het bedrag exact moet zijn om de wens te laten uitkomen, daarover kan de woordvoerder zich niet uitlaten. “Laat ik het zo zeggen: als je grote wensen hebt, past daar een groot bedrag bij. De spanning zal altijd blijven of de wens uiteindelijk uitkomt. Als het na een jaar niet is uitgekomen, was het bedrag waarschijnlijk te laag geweest. Gelukkig mag je bij ons altijd terugkomen om het nog een keer te proberen.”

 
Deel dit artikel: