22 ℃
Weerkundige:

“Effecten lijmactie klimaatactivisten nog niet meetbaar”

“Effecten lijmactie klimaatactivisten nog niet meetbaar”
Foto: M-Production / Shutterstock.com

Weerkundigen zien nog geen resultaat van de lijmactie van klimaatactivisten. Zaterdag was het zelfs de warmste 29 oktober ooit. 

Bij het KNMI in De Bilt liep de temperatuur zaterdag op tot maar liefst 19,8 graden, goed voor een nieuw record voor deze dag in het jaar. In Maastricht was het zelfs ruim 24 graden. Dat, terwijl verschillende klimaatactivisten zich in de afgelopen weken hebben vastgelijmd aan kunstwerken om de klimaatverandering juist tegen te gaan.

“Ondanks de goede bedoelingen van de klimaatactivisten lijkt het juist alleen maar warmer te worden”, zegt weerkundige Thomas Indra van MeteoScience.

Hoe het komt dat de lijmacties van de klimaatactivisten nog niet het gewenste resultaat hebben, weet Indra niet precies: “Misschien zitten er nog niet genoeg klimaatactivisten vastgeplakt aan schilderijen. Maar het is ook mogelijk dat ze zich vastlijmen aan de verkeerde kunst.”

Tot nu toe hebben de activisten zich vastgelijmd aan werken van Monet, Van Gogh en Vermeer. Helemaal fout, zegt de weerkundige: “Jezelf vastlijmen aan impressionistische kunst heeft totaal geen invloed op het klimaat. Als je echt wil dat de klimaatverandering stopt, kun je jezelf beter aan abstracte kunstwerken vastlijmen. Denk bijvoorbeeld aan werken van Karel Appel, Jackson Pollock en Corneille. Je zal zien dat de temperatuur dan onmiddellijk daalt.”

 
Deel dit artikel: