19 ℃

Eerste Trumpkerk opent deuren

Foto: Frescomovie / Shutterstock.com / KBHA / Pixabay

Om tegemoet te komen aan de vele strenggelovige bewonderaars van de Amerikaanse president zal binnenkort de eerste Trumpkerk haar deuren openen. Wie zijn stille aanbidding voor de leider wil omzetten in een luide lofzang, is hier van harte welkom. Vrome Amerikanen zien Trump als een gezant van God die een voorstander van wapenbezit en de doodstraf is, maar strijdt tegen verderfelijke zaken als socialisme en abortus.

Wie de Trumpkerk bezoekt wordt meteen getroffen door het 12 meter hoge gouden borstbeeld van deze sympathieke leider. In de centrale gebedsruimte hangen twee kolossale schilderijen. Op het ene is te zien hoe een gewapende Trump voor zijn volk een veilig pad baant door van een kolkende zee van woeste strijders. Op het tweede schilderij kijkt hij voldaan naar een onafzienbaar lange muur die moet voorkomen dat vreemdelingen de VS binnendringen.

In de kerk krijgen de gelovigen alle ruimte om God met zang en gebed dank te zeggen dat Hij zijn profeet Trump naar deze wereld heeft willen sturen. Zelf ziet Trump dit overigens anders: Hij spreekt liever over een businessakkoord tussen twee heren om de wereld te redden.

Vanwege de immense belangstelling wil de Trump Foundation het komend jaar nog twintig nieuwe Trumpkerken openen.

 
Deel dit artikel: