19 ℃

Eerste tegenslag D66: er zit hondenpoep op de vergadertafel

Foto: Jenson / Fizkes / Marusoi / Shutterstock.com / Levien Willemse / D66 / Wiki Commons CC

Alles leek D66 de afgelopen dagen mee te zitten, maar inmiddels gaat het gewone leven verder en blijkt niet alles rozengeur en maneschijn.

Volgens Rob Jetten is er inderdaad geen enkele rozengeur meer te vinden in de vergaderruimte van D66: “De ellende begon al de dag na de verkiezingen. Onze hele kamer stonk enorm. Toen we het gebak op de vergadertafel wilden zetten, bleek die helemaal vol te zitten met stinkende stront. Alsof iemand op de tafel had staan dansen met hondenpoep onder zijn of haar schoenen. Echt verschrikkelijk smerig.”

Hebben ze bij de sociaal-liberale partij al enig idee hoe die poep op de tafel is gekomen? “Nee, echt geen enkel idee”, zegt Jetten. “We hebben dit natuurlijk in de groep gegooid, maar iedereen ontkent er iets mee te maken te hebben. Ik kan me ook niet voorstellen dat iemand uit onze fractie dit op zijn geweten heeft. Wij zijn immers een nette partij. We wilden de beelden van de verkiezingsavond terugkijken om zien of we toch een dader konden vinden, maar Sigrid Kaag wilde dit absoluut niet hebben. Iets met privacy of zoiets.”

 
Deel dit artikel: