18 ℃

Eerste sportschool voor baby’s geopend

Foto: HTeam / August_0802 / hvoya / Shutterstock.com

“Dat dikke, mollige, dat vonden wij zo lelijk! Gelijk al overgewicht, zeg maar. Je zag het kraambezoek gewoon kijken: kan het niet een onsje minder?” Esmee wist het direct, haar pasgeboren zoontje Sam moest en zou naar de net geopende sportschool voor baby’s.

Wie kent het niet: mollige baby’s die in de wieg liggen en weinig anders doen dan zich volzuigen en luiers vullen. De tijd dat dit als normaal gedrag werd gezien, lijkt achter ons te liggen. Want vanaf deze maand is er in Strielwouden een heuse sportschool voor baby’s.

“Ouders willen niet meer dat hun kleine er uitziet als een michelinmannetje. Er goed uitzien is niet alleen voor volwassenen van belang. Dus waarom zou je niet direct aan het begin van het leven beginnen met het trainen? Op deze nieuwe ontwikkeling springen wij in”, zegt eigenaresse Joyce Mührsse.

In de babysportschool zijn diverse fitnesstoestellen aanwezig. Zo moet een zuigeling gewichten tot 1 à 2 kilo tillen en allerlei rek- en strekwerk doen. Als aantrekkelijk vooruitzicht wordt de flesvoeding klaargezet. Pas nadat alle oefeningen gedaan zijn, krijgt de kleine de fles.

“Wij bouwen hier aan een sterke, gespierde generatie. Iets waar Nederland straks trots op zal zijn”, zegt Mührsse. “Deze baby’s kun je zonder schaamte op Instagram laten zien. Daar gaat het om, snap je?”

 
Deel dit artikel: