27 ℃

Eerste personenauto met DRS volgend jaar beschikbaar voor de consument

Eerste personenauto met DRS volgend jaar beschikbaar voor de consument
Foto: Jose A.Rodriguez / Motorsports Photographer / Shutterstock.com

De bekende DRS-techniek uit de Formule 1 is vanaf volgend jaar ook beschikbaar zijn voor de consument. Verschillende autofabrikanten werken aan modellen met DRS voor de openbare weg.

Renault krijgt waarschijnlijk de primeur. Op uitgelekte foto’s is te zien dat de nieuwste Renault Twingo wordt voorzien van een DRS-spoiler. Ook Toyota en Peugeot komen met DRS-modellen voor de consument.

Volgens autojournalist John Pruimen biedt DRS vooral voor kleinere personenauto’s veel voordelen: “Iedereen die een kleine gezinsauto rijdt, weet dat inhalen soms een probleem is. De kleine motor komt vermogen tekort om vlot te kunnen inhalen. Het helpt als je op dat moment even je DRS open kunt zetten. Het auto heeft dan nét dat beetje extra power.”

Het is niet voor het eerst dat techniek uit de Formule 1 wordt toegepast op de openbare weg. Al eerder kwam Audi met schakelflippers om vlot van versnelling te kunnen wisselen. Maar andersom komt ook voor. Zo moeten Formule 1-auto’s sinds 2015 voorzien zijn van een claxon.

 
Deel dit artikel: