12 ℃

Eerste Nationale Boomkapdag groot succes

Het klinkt hem als muziek in de oren, het gegil van de motorzagen. Peter van Zwaarden, activist van BoomvrijNederland, geniet van iedere omgezaagde boom. Op de eerste Nationale Boomkapdag zijn ruim zeshonderd bomen gekapt.

Foto: Ftvkunad / Shutterstock.com

Met het omzagen van de eerste boom gaf de voorzitter van BoomvrijNederland vanmorgen het startschot voor het nieuwe natuurbeleid. Daarna gingen enkele tientallen vrijwilligers met kettingzagen aan het werk.

Van Zwaarden kijkt voldaan lachend naar zes volle wagens met gekapte stammen. Volgens hem is de Nationale Boomkapdag vooral goed voor het milieu. “Kijk, als land kun je niet alles hebben, hè? We willen van het gas af, nietwaar? Daarom gaan we lekker terug naar het houtvuur. Of het nou pellets of biomassa heet, als we maar bos kunnen kappen”, zegt hij. “En als alles is opgestookt kunnen we op deze plek vijftig windmolens bouwen.”

Natuurlijk zijn er mensen die liever naar bomen kijken, maar ook daar heeft BoomvrijNederland aan gedacht. De gekapte bomen blijven gewoon te zien op een speciale website.

 
Deel dit artikel: