Eerste gevaccineerden goed te volgen via 5G

Een meevaller voor de overheid. Vlak nadat woensdagochtend de eerste Nederlanders werden gevaccineerd tegen corona, waren ze al goed te volgen via het 5G-netwerk. 

Enkele journalisten kregen exclusieve toegang tot het online tracking-programma van de overheid. Op een soort radarscherm is de locatie van de gevaccineerden tot op enkele centimeters nauwkeurig te zien. Even doorklikken en je ziet een persoonsprofiel, inclusief hartslag, lichaamstemperatuur, bloeddruk en gemoedstoestand.

Nu wordt de vaccinchip alleen gebruikt om mensen te volgen, maar straks zijn er veel meer mogelijkheden. Prof. dr. Stein, verbonden aan de faculteit Biomedische Nanotechnologie van de Technische Universiteit Meppel: “Met deze chip kan straks een heel DNA-profiel tijdens de nachtrust worden aangepast. Dan sta je de volgende ochtend op en kun je ineens lassen, of je spreekt vloeiend Mandarijn. Hoe gaaf is dat?”

De kritiek op deze ontwikkeling wijst prof. Stein van de hand: “Bij moderne elektrische auto’s van bijvoorbeeld Tesla wordt de software ook continu over-the-air bijgewerkt. Dan vinden we het heel normaal. Maar voor een mens vinden we het ineens raar? Kom nou. Mensen moeten wel een beetje met hun tijd meegaan. Hallo, we leven inmiddels in 2021.”

 
Deel dit artikel: