13 ℃

Eerste familie-reorganisaties aangekondigd na beperkte kerstdiners

Foto: SpeedKingz / Shutterstock.com

Zo vlak voor het einde van het jaar heeft de familie De Vries een grootschalige reorganisatie aangekondigd. Hierbij zal ongeveer 20% van de posities gaan verdwijnen. Een deel hiervan zal plaatsvinden door middel van natuurlijk verloop, maar ook gedwongen vertrek wordt niet uitgesloten. Er wordt met diverse gezinnen overlegd over het exacte aantal plaatsen.

Aanleiding voor de reorganisatie is een relatief soepel verlopen kerstperiode, ook zonder de aanwezigheid van diverse familieleden die hoge kosten met zich meebrengen. “Het weegt niet langer op tegen de baten”, legt familiehoofd Jan de Vries uit. “We hebben dit keer kunnen genieten van een mooi kerstdiner zonder de discriminerende opmerkingen van een dronken oom Peter of denigrerende vragen van een tipsy tante Toos.”

De hoge leeftijd aan de seniorenkant van de familie zal al zorgen voor een deel van het natuurlijke verloop in de aankomende drie jaar. Jan: “Het kan zijn dat de pandemie hieraan gaat bijdragen, maar mogelijk zullen we extra stimulans moeten geven voor een vervroegde afvloeiing van bijvoorbeeld Jaap en Thea. Tussen John en Tineke gaat het ook al langer niet zo lekker. We zullen vast een mediator die kant op sturen.”

 
Deel dit artikel: