29 ℃

Eerste date is gemakkelijker onder narcose

Een eerste date is altijd spannend. Natuurlijk ben je zenuwachtig. Gelukkig is daar wat aan te doen. Volledige narcose maakt je eerste date veel gemakkelijker.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Grinvalds – Nieuwspaal

Caroline de Lutte (34) is inmiddels al drie jaar samen met Sven. Caroline kan zich niets meer van hun eerste date herinneren. “Ik was van tevoren óp van de zenuwen”, vertelt ze. “In overleg met mijn huisarts ben ik daarom onder volledige narcose gegaan. Daardoor voelde ik tijdens de eerste date met Sven helemaal niets.”

Sven was tijdens zijn eerste date met Caroline wél bij bewustzijn. “Ik voelde me direct tot Caroline aangetrokken, omdat ze zo’n rust uitstraalde. Wel vond ik de stiltes af en toe wat ongemakkelijk.”

Anesthesist Barbara Poelveen krijgt in haar praktijk veel mensen die een eerste date moeten ondergaan. “Zenuwachtig zijn is heel normaal. Sowieso is het verstandig om voor je eerste date advies te vragen aan je huisarts. Hij kan je eventueel doorverwijzen naar een anesthesist, maar dat is lang niet altijd nodig”, aldus Poelveen. “Soms werkt een fles wodka al voldoende.”

 
Deel dit artikel: