Eerste cosmetische tandarts voor dieren gestart

Net als mensen moeten ook dieren er goed uitzien. Het oog wil ook wat, zegt men. Daarom neemt de vraag naar cosmetische behandelingen voor dieren de laatste jaren toe. Deze week is daarin een mijlpaal: de eerste cosmetische tandarts voor dieren opent haar praktijk.

Foto: Jong Kiam Soon / Ocskay Bence / Shutterstock.com

Michelle K. Levaroon is de eerste Nederlandse tandarts voor cosmetische behandelingen bij dieren. Trots laat ze een foto zien van een door haar behandelde chimpansee. “Ik had al contacten met dierentuinen en die willen dat hun apen mooie witte en rechte tanden hebben. Dat begrijp ik, want de bezoekers betalen behoorlijk wat geld en zij willen een optimale beleving: mooie en nette beesten. Niemand betaalt graag veel geld om vieze, gele gebitten te zien, toch?”, legt ze uit.

“Direct nadat ik op LinkedIn had aangekondigd dat ik zou starten, hing een belangrijke figuur uit de renpaardensport aan de lijn. Of ik zijn paarden kon behandelen. Ja, natuurlijk kan ik dat. En ik kan me ook indenken dat hij dat wil, want zijn dieren zijn toch om mee te pronken, nietwaar? Daar hoort een stukje uitstraling bij.”

“Of mijn behandelingen pijnlijk zijn voor dieren? Nou, sorry hoor, denk jij dat een paard bij een hoefsmid niks voelt? Nou dan. Dat bedoel ik.”

 
Deel dit artikel: