22 ℃

Eerste bioscoop weer open… dit zijn de regels

Foto: Africa Studio / Dech St / Shutterstock.com

Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld durft ook de eerste bioscoop weer bezoekers te ontvangen. Wel gelden er nog strenge regels bij Cinebox Meppel.

“Voorop staat dat het bioscoop veilig verloopt. Daarom zullen de bezoekers te maken krijgen met een aantal regels en controles”, zegt directeur Frank Crotèl. “Er mogen maximaal drie bezoekers in de zaal zitten. Deze mensen kopen vooraf een ticket en mogen niet zelf hun stoel kiezen. Voor ze de zaal betreden moeten ze vragen beantwoorden over hun gezondheid, financiële situatie en relaties. En daarna komt dus de visitatie.”

“In een speciale ruimte vragen we onze bezoekers om te bukken. Een medewerker controleert dan of de lichaamsholtes vrij zijn van virusdeeltjes. Verder nemen we speeksel- en bloedmonsters. Popcorn is toegestaan, maar alleen de zoute. Een half uur voor het einde van de film vragen we onze bezoekers te vertrekken, zodat ze niet in contact komen met de bezoekers van de volgende film. Bij de uitgang worden alle bezoekers nog eens extra ontsmet met chloor. Dit alles om onze klanten een veilige, maar vooral prettige bioscoopervaring te kunnen bieden.”

 
Deel dit artikel: