Eerste babypark binnenkort geopend

Nederland is binnenkort een nieuwe attractie rijker. De eerste babypark opent volgende maand haar deuren. Babypark Meppel wordt een park waar mensen naar baby’s kunnen kijken. 

Foto: Prykhodkoira / Africa Studio / Shutterstock.com

“Ik dacht: wat voor nut heeft een baby eigenlijk?”, begint oprichter Willem van Koter. “Ik kon maar niks bedenken. Een baby zorgt alleen voor veel slapeloze nachten, kost veel geld en je bent een groot deel van de privacy kwijt. Een baby is eigenlijk alleen maar lastig. Met Babypark Meppel willen we die wezentjes toch nog een beetje nuttig maken.”

“Het is simpel. Je moet het zien als een soort dierentuin, maar dan met baby’s en peuters. In plaats van dat je van de pinguïns naar de giraffen gaat, ga je nu van baby’s van nul tot zes maanden oud naar peuters”, legt Van Koter uit. “Hoe we aan de baby’s komen? Nou, ieder ziekenhuis in de omgeving vraagt de moeder of ze haar baby wil verhuren aan ons. Wil ze dat, dan komen wij de baby ophalen.”

Volgende week worden de eerste baby’s in het park gezet. “Voor onze bezoekers is er van alles te zien”, glundert Van Koter. “We hebben mooie baby’s, maar ook erg lelijke exemplaren. Daar kunnen onze bezoekers hartelijk om lachen. We proberen ook nog zo eentje met twee hoofden binnen te halen. Dat zou echt een topattractie zijn.”

 
Deel dit artikel: