23 ℃

Eerste aflevering Heel Holland Bakt weer vol met elitair geneuzel

Foto: YT CC

Zondag begon het achtste seizoen van Heel Holland Bakt en de eerste aflevering geeft weinig hoop voor de doorsnee Nederlander. Het elitaire grachtengordelgehalte was zo mogelijk nog hoger dan in de zeven voorgaande seizoenen.

Wie dacht te kunnen genieten van een ongecompliceerd kookprogramma kwam bedrogen uit. Het programma vloog vanaf de eerste minuut al volledig uit de bocht. Boegbeeld en ijskonijn André van Duin vond het blijkbaar nodig om de eerste aflevering te openen met een citaat van de filosoof en cultuurcriticus Kierkegaard: “Bakken is als het leven zelf: Je moet het achterwaarts begrijpen maar voorwaarts doen.”

En daarmee was meteen het startschot gegeven voor het thema van dit seizoen: het existentialisme. Robert van Beckhoven lachte zelfgenoegzaam in zijn vuistje en Jannie van der Heijden lurkte vol arrogantie aan haar pijp toen André van Duin het thema bekendmaakte. En dus kunnen we wederom tot de conclusie komen dat een op zichzelf leuk televisieconcept ernstig wordt verminkt door pedante Hilversumse bobo’s.

 
Deel dit artikel: