27 ℃

Eerlijke vinder: “Van wie is dit geld?”

Al bijna vier weken is Danny Creijlen op zoek naar de eigenaar van een biljet van 50 euro. Danny vond het geld op straat, maar heeft geen idee van wie het is. Danny wil het geld dolgraag teruggeven. 

eerlijke-vinder-zoekt-eigenaar“Het geld lag gewoon op straat. Vlakbij is een pinautomaat, dus ik denk dat iemand het per ongeluk heeft laten vallen”, vertelt de eerlijke vinder. Ondanks verschillende pogingen om de eigenaar op te sporen heeft Danny hem nog niet gevonden. “Ik heb een briefje opgehangen in de supermarkt, maar nog niemand heeft gereageerd.”

Nu probeert Danny via de media in contact te komen met de eigenaar. Hij wil het geld absoluut niet zelf houden. “Ik zou er natuurlijk iets leuks van kunnen kopen, maar dan krijg ik problemen met mijn geweten. Dit geld is niet van mij”, zegt hij nuchter.

Danny hoopt dat de eigenaar zich meldt via Facebook. “Iemand moet het geld toch missen? Als iemand nou gewoon zegt dat dit geld van hem of haar is, dan kan ik het teruggeven. Anders moet het in hemelsnaam maar naar de kankerbestrijding of zo.”

 
Deel dit artikel: