18 ℃

Eenzame kerst dreigt voor mevrouw Oliedijck (83)

Eenzame kerst dreigt voor mevrouw Oliedijck (83)
Foto: Photographee.eu / Shutterstock.com

APPINGEDAM - Mevrouw Oliedijck vreest voor een eenzame kerst. Amper een week voor Eerste Kerstdag is de 83-jarige weduwe nog door niemand uitgenodigd. Via de media probeert ze alsnog een plek te vinden waar ze mag aanschuiven voor het kerstdiner.

Veel ouderen brengen de kerstdagen noodgedwongen in eenzaamheid door. Ze hebben geen familie meer, zijn nergens uitgenodigd of kunnen moeilijk hun huis uit. Bij Wil Oliedijck stijgt de wanhoop. “Bij mijn oudste zoon ben ik niet meer welkom, na een toiletincident tijdens het kerstdiner van twee jaar geleden. Mijn jongste zoon zit vast en mijn man is dood. Ja, dan blijven er niet veel mogelijkheden over”, zucht de bejaarde dame.

Mevrouw Oliedijck hoopt toch nog ergens te worden uitgenodigd. “Ik ben niemand tot last hoor. Ik lust alles, behalve vis, zolang het maar zoutarm en glutenvrij is. Geen suiker, dat mag ik niet hebben van de dokter. En ik zou het fijn vinden als iemand me even helpt met verschonen.”

Na het kerstdiner wil mevrouw Oliedijck graag weer worden thuisgebracht in Appingedam. Mevrouw Oliedijck is lactose-intolerant.

 
Deel dit artikel: