“Groente? Een lepel pillen kan hij krijgen!”

Je kinderen gezond laten eten is duur. Voor een broccoli of bloemkool betaal je al gauw drie euro. Esmerita Jongeneel geeft haar zoontje Angelo alleen nog pillen. “Net zo gezond, maar veel goedkoper. En het geeft minder afwas”, lacht ze.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – G Point Studio

“Echt eten is voor een werkloze moeder bijna niet meer te betalen. Bovendien lust hij bijna niks”, legt Esmerita uit. “Toen hij nog groente kreeg, spuugde hij de helft direct weer uit. Weet je wat dat kost? Daar ben ik dus direct mee gestopt.”

Maar hoe zit het dan met de benodigde vitamines en mineralen? Esmerita glimlacht geruststellend. “Een vriend van me is topsporter. Van hem kreeg ik een doos pillen. Daar zit werkelijk alles in wat hij nodig heeft. Wist je dat astronauten ze ook slikken?”, verklapt ze. “In zo’n multivitaminepil zit bijna 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Voor de zekerheid krijgt hij er ’s avonds vijf. Fijngestampt, met een schep suiker voor de energie. Dat is ruim voldoende.”

Kritiek is er ook, vooral van rijkere ouders. Esmerita zucht. “Natuurlijk, écht eten is gezonder”, geeft ze toe. “Maar echt eten is ook veel duurder. Dankzij zijn pillen bespaar ik elke week vijftien euro, die ik kan besteden aan wijn en sigaretten. Als je het zo bekijkt, dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt.”

 
Deel dit artikel: