13 ℃

“Een held? Nee, ik deed gewoon wat ik moest doen”

Foto: Rostislav Sedlacek / Shutterstock.com

René Glockstemmer (38) uit Waalwijk is de held van de buurt. Zondagochtend voorkwam hij een drama in de Brabantse plaats. Via internet wordt hij overladen met bedankjes en complimenten. Toch voelt René zich geen held.

Zondagochtend reed René nietsvermoedend over Olympiaweg in zijn woonplaats. Ter hoogte van het tennispaviljoen zag hij een hond die aanstalten maakte om zijn grote behoefte te doen. “Hij zat al gehurkt. Op zo’n moment is er geen tijd om na te denken. Ik reageerde in een flits. Ik stapte onmiddellijk uit en gaf dat kutbeest zo’n ongelofelijke rotschop dat ‘ie zou willen dat ‘ie nooit geboren was”, vertelt de sympathieke Brabander.

Buurtbewoners zagen het gebeuren en zijn blij dat René ingreep. “Mensen kwamen spontaan naar me toe om me te bedanken”, glundert hij. “Later kwam zelfs nog iemand een bosje bloemen brengen. Zo lief.”

Ondanks alle bedankjes voelt René zich geen held. “Nee, een held ben ik niet. Dat is overdreven”, zegt hij nuchter. Ik deed gewoon wat iedereen zou moeten doen in zo’n situatie.”

 
Deel dit artikel: