15 ℃

Een echte man vangt zijn kerstdiner dit jaar zelf

Foto: RazoomGame / Rudmer Zwerver / Shutterstock.com

Zelf je kerstdiner vangen: het is dé trend van dit jaar. Vanwege het coronavirus kun je de supermarkt maar beter mijden. Veel mannen gaan daarom zelf de natuur in om te zoeken naar een geschikt kerstmaal. “Dit is veel leuker dan gourmetten”, zegt de 38-jarige Jerry van Maaswinkel uit Almere.

De trend waaide over uit Amerika, waar mannen al jarenlang zelf hun kerstdiner bij elkaar scharrelen. “Hier in Almere is het moeilijker. Je hebt hier natuurlijk minder wild”, zegt Van Maaswinkel. “Maar ook hier kun je genoeg vinden, als je weet waar je moet zoeken. Konijnen, fazanten en als je geluk hebt zelfs een hert.”

“Zelf je vlees vangen heeft iets magisch”, vertelt Jerry. “Het appelleert aan je oerinstinct. Diep van binnen zijn we allemaal jagers.”

Gehuld in camouflagekleding ligt Jerry in de struiken. Met zijn verrekijker tuurt hij in de verte. Dan houdt hij zijn wijsvinger voor zijn mond. We moeten stil zijn. Jerry heeft iets gezien. En verdomd: op nog geen driehonderd meter afstand ligt een kat in het gras.

 
Deel dit artikel: