20 ℃

Edith Schippers (VVD): “Ik wil minder belasting op alles én minder populisme vlak voor de verkiezingen”

Edith Schippers (VVD): “Ik wil minder belasting op alles én minder populisme vlak voor de verkiezingen”
Foto: EU2016SK / Wiki Commons CC0

VVD-coryfee Edith Schippers heeft zich in een interview met NU.nl krachtig uitgesproken over de belastingdruk in Nederland. Wat Schippers betreft gaan alle belastingen omlaag en roepen politici geen populistische dingen meer vlak voor de verkiezingen.

Als beoogd lijsttrekker van de VVD voor de Eerste Kamer sprak Schippers met NU.nl in de aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Gevraagd naar haar standpunten over het belastingstelsel in ons land, verklaarde Schippers zich fervent voorstander van een verlaging van de loonbelasting. Sterker nog, Schippers wil álle belastingen verlagen. “Ik ben in principe voor belastingverlaging. Op alles!”, zei Schippers met overtuiging.

Daarnaast stoort Schippers zich aan politici die vlak voor de verkiezingen allerlei populistische uitspraken doen. “Daarmee bedoel ik politici die dingen roepen waarmee eigenlijk iedereen het eens is, maar die ze nooit waar kunnen maken”, verduidelijkt Schippers. “Bijvoorbeeld politici die zeggen dat ze de belasting over de gehele linie willen verlagen. Dat is volstrekt onrealistisch, als je het mij vraagt.”

 
Deel dit artikel: