20 ℃

Economische groei familie Thijssen zet door

De economie van de familie Thijssen is in het eerste kwartaal van 2015 met 0,7 procent gegroeid ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vanmorgen bekend. Over heel 2014 kromp de economie nog met 0,8 procent ten opzichte van 2013. Dat had vooral te maken met een defecte wasmachine.

familiethijssen“Na een bescheiden groei in de voorafgaande kwartalen zet het herstel van de economie van de familie Thijssen daarmee versneld door”, aldus het CBS. De werkgelegenheid is in het afgelopen kwartaal licht gegroeid. Marijke werkt weer 3 dagen in de week sinds Sanne op kamers woont. Daarmee steeg het bruto gezamenlijk inkomen met 15%.

De familie Thijssen heeft in het eerste kwartaal 0,8 procent meer besteed aan goederen en diensten dan een jaar eerder. Zo moest in januari een loodgieter langskomen om de waterleiding in de bijkeuken te repareren. De bestedingen aan energie en brandstoffen liepen het hardst terug, maar ook aan voedings- en genotmiddelen werd duidelijk minder uitgegeven. Dat kan worden verklaard doordat Hans nu bijna zes weken is gestopt met roken.

De consumptie van duurzame goederen zoals auto’s, kleding en meubelen nam toe ten opzichte van een jaar eerder. Er werden vooral meer personenauto’s aangeschaft. Hans kocht in februari een tweedehands Audi A4.

 
Deel dit artikel: