13 ℃

Dylano (17) vernielde samen met zijn vrienden geen enkele winkel

Foto: Dutchmen Photography / Vasyl Nagernyak / Shutterstock.com

In de afgelopen dagen waren er volop beelden in de media van jongeren die rellend en plunderend door de steden trokken. Maar het kan ook anders. De 17-jarige Dylano uit Amsterdam besloot om samen met zijn vrienden niets te vernielen.

“Toen de rellen begonnen, heb ik meteen al mijn vrienden geappt”, vertelt hij. “Ik vroeg: wat als wij de boel gewoon heel laten? Nou, in het begin moesten ze daar wel om lachen, maar later vonden ze het eigenlijk best een tof idee.”

Dylano en zijn vrienden sloopten geen enkele winkel of bushokje. “Als je nu hier door de wijk loopt, dan zie je dat alles nog heel is. Ja, daar ben ik best trots op. Dat hebben we samen toch maar mooi voor elkaar gekregen”, glundert hij.

Dylano is nu nog een uitzondering, maar hij hoopt dat meer jongeren zich bij hem aansluiten: “Daarom ben ik naar de media gestapt. Ik hoop dat er een soort beweging ontstaat van jongeren die allemaal met hun poten van andermans spullen afblijven. Dat klinkt misschien raar, maar ik zou dat echt heel tof vinden.”

 
Deel dit artikel: