16 ℃

Dylano T. (5) opgepakt na verdachte tekening

De 5-jarige Dylano T. is in zijn woonplaats Amsterdam opgepakt, na het maken van een verdachte tekening. De kleuter wordt verdacht van het beramen van een terroristische aanslag.

Dylano-opgepakt-met-verdachte-tekeningDylano T. maakte de tekening in de klas van basisschool De Zilverdistel. Bij juf Marleen zit de schrik er goed in. “Aan het einde van het knutseluur kwam Dylano zijn tekening laten zien”, vertelt de onderwijzeres emotioneel. “Ik zag een terroristje, met een soort bomgordeltje, die twee onschuldige slachtoffers onder vuur neemt. Toen heb ik direct de politie gebeld.”

De kleuter zit voorlopig vast. De politie kan nog niet zeggen of hij alleen handelde. Mogelijk maakte hij deel uit van een groep en zijn er meer van dergelijke tekeningen gemaakt. Aan de hand van aanwijzingen probeert de recherche te achterhalen waar de mogelijke aanslag had moeten plaatsvinden.

Naar aanleiding van de tekening is er vanavond een informatiebijeenkomst voor ongeruste ouders. “Dylano leek een heel normale jongen. Niet iemand van wie je zo’n tekening zou verwachten. God weet wat er allemaal in dat koppie omging”, aldus een geschrokken ouder. Een moeder kan haar tranen nauwelijks bedwingen: “Het komt nu allemaal wel heel dichtbij. Vorige week heeft hij nog gekleid met onze Tim.”

 
Deel dit artikel: