16 ℃

Dwarsdenker Joris (31) is blij dat Dry January erop zit: “Heb mijn lever volledig naar de tyfus gezopen afgelopen maand”

Dwarsdenker Joris (31) is blij dat Dry January erop zit: “Heb mijn lever volledig naar de tyfus gezopen afgelopen maand”
Foto: Evgeniia Zakharishcheva

SINT-OEDENRODE - Dwarsdenker Joris Blauwknoop (31) uit het Brabantse Sint-Oedenrode heeft Dry January naar eigen zeggen maar ternauwernood overleefd. Als een ware rebel was hij 24 uur per dag bezig om duidelijk te maken dat hij niet meedoet aan gekkigheden als Dry January.

“Ik vertik het om achter dit soort gezondheidshypes aan te hobbelen”, zegt zelfbenoemd dwarsdenker Joris Blauwknoop knielend voor het toilet. “Ondanks het feit dat mijn lever naar de tyfus is en mijn kop op exploderen staat, heb ik geen minuut spijt van mijn rebelse houding ten opzichte van het truttige Dry January. Maar het had voor mij geen dag langer moeten duren.”

Blauwknoop zegt vooral te hebben genoten van de jaloerse blikken van zijn collega’s: “Terwijl zij hun saaie, burgerlijke leventjes nog onbeduidender maakten door mee te doen aan Dry January, zagen ze mij elk uur naar het toilet waggelen om de longen uit mijn lichaam te kotsen door de mix van bier, whiskey en wodka die ik tot laat in de nacht naar binnen tikte. De afgunst die dat opriep bij mijn kleinburgelijke collega’s maakt het dubbel en dwars waard dat januari mij tien jaar van mijn leven heeft gekost.”

 
Deel dit artikel: