12 ℃

Duo-presidentschap lonkt in Amerika

Foto: Evan El-Amin / Ron Adar / Shutterstock.com

De verkiezingen in de Verenigde Staten zijn ongekend spannend. Diep in de Amerikaanse nacht zijn nog veel staten ’too close to call’. Dat opent nieuwe mogelijkheden voor het presidentschap. Volgens verschillende politiek-verslaggevers is de kans aanwezig dat Trump en Biden het presidentschap gaan opsplitsen in een duo-baan.

Politiek verslaggever Minou de Graaf legt uit: “De band tussen Trump en Biden is ongelofelijk sterk. Gekscherend worden het weleens bloedbroeders genoemd die uit pure baldadigheid elkaar hebben uitgedaagd via andere partijen. De lol die ze daarover hebben is ongeëvenaard. Nog nooit eerder is er zo’n goede chemie geweest tussen twee presidentskandidaten.”

En dus verwacht Minou de Graaf een unicum in de Amerikaanse politiek: “Deze twee boefjes kunnen weleens met een ‘out of the box’-oplossing komen. Het feit dat de uitkomst zo ongewis is, kan er voor zorgen dat ze elkaar de hand schudden en gezamenlijk Amerika gaan leiden. Het zou voor beiden een droom zijn die uitkomt.”

 
Deel dit artikel: